nedeľa 6. novembra 2011

Novinky november / 2011 alebo s otvorenými ústami hľadím, že si asi spravím Vianoce o mesiac skôr :)!

Vydavateľstvo Fortuna Libri sa vytiahlo. O čom hovorím? No hneď o dvoch super knihách, ktoré si už teraz môžete zakúpiť. Či sa teším? No to je asi slabé slovo. Prvou spomínanou knihou je kniha s názvom Krídla od Aprilynne Pikeovej

„KRÍDLA od Aprilynne Pikovej je pozoruhodný debut. Dôvtipnosti mytológie sa vyrovná len neobyčajný pôvab, s akým sa odvíja dej príbehu.“ – Stephenie Meyerová, autorka ságy Súmrak

Tento výnimočný príbeh plný kúziel a intríg, lásky a nebezpečenstva navždy zmení všetko, čo ste si doteraz mysleli o vílach.

Otočila sa tvárou k zrkadlu a ako zhypnotizovaná upierala zrak na čudesné útvary, ktoré sa jej vznášali vedľa hlavy. Vyzerali skoro ako krídla.

Chvíľu stála v nemom úžase a s vyvalenými očami civela na svoj odraz v zrkadle. Nech už to bolo čokoľvek, ohromilo ju to svojou krásou.



Druhá v poradí je Zlodejka duší od Kiersten Whiteovej...

UPÍRI
Vidím veci, ktoré ty nevidíš.

VLKODLACI
Vypátram veci, ktoré ťa prenasledujú

VÍLY
Ochránim ťa.

PREMENLIVÍ
... ALE TERAZ ŤA NEOCHRÁNIM ANI JA.

"ZLODEJKA DUŠÍ ma zviedla. Obe príťažlivé nadprirodzené bytosti bojujúce o Evinu lásku dosiahli isté víťazstvo: jeden získal srdce Evie, druhý moje."
- Aprilynne Pikeová, autorka bestselleru Krídla (Wings)


Dočkali sme sa.... Tretí diel obľúbenej série Zavrhnutý vychádza prostredníctvom Egmontu v susedných Čechách....Obálka ostala nezmenená, však meniť ju by bol hriech no nie?
Ticho Becca Fitzpatricková

Nedorozumění mezi Patchem a Norou je zažehnáno. Společně překonali tajemství svázaná s Patchovou temnou minulostí, smířili dva dosud nesmiřitelné světy a čelili bolestným zkouškám víry a naděje, to vše pro lásku, která má sílu překonat hranice mezi nebem a zemí. Patch a Nora, vyzbrojeni pouze svou bezpodmínečnou důvěrou v toho druhého, se vrhají do zoufalého boje a pokoušejí se zastavit zločince, který má moc navždy zničit vše, o co se snažili, dokonce i jejich vzájemnou lásku.


Vydavateľstvo Slovart tiež už čo chvíľa vypustí druhý diel obľúbenej autorky Carrie Ryan. Konečne má Les kostí von svoju druhú časť s názvom Pobrežie hrôzy. Ako som sa dočítala u Judit, vydavateľstvo tentokrát stavilo na tmavo zelené stránky. Slintám.... Slintám .... Slintám.... :P

Pokračovanie temného Lesa kostí. Jediný okamih dokáže Gabrielle prevrátiť život naruby. Spolu s mamou žije v majáku na konci mestečka Vista. Mesto chráni bariéra pred Mudmi, ktorých aj naďalej ovláda jediná túžba – večný hlad po ľudskom mäse. Chuť zakázaného ovocia a túžba nasledovať priateľov a chlapca, pre ktorého jej srdce prudšie bije, však Gabrielle razom zhorknú, a tak na vlastnej koži zistí, akí sú Zabijaci rýchli, že Vyznávači znovuzrodenia naozaj existujú, a že v mŕtvych zónach medzi chránenými územiami Protektorátu sa občas všeličo deje... A Gabrielle zisťuje, že cesta späť do Lesa kostí je nevyhnutná.
Ikar tohoto roku vychádza od jednej novinky k druhej. Tentoraz stavili na autorku Laini Taylorovú a jej knihu Dcéra dymu a kostí. Okrem iného si prešťukajte bux4u a budete prekvapení koľko noviniek nás čaká ešte tento rok a koľko mimochodom už vyšlo. 

Karou je nadaná, krásna, a tak trochu záhadná sedemnásťročná študentka na pražskej umeleckej škole. To najzvláštnejšie o nej nevie ani jej najlepšia priateľka Zuzana. Modré vlasy si nemusí farbiť, sú prirodzene modré. Rada kreslí chiméry, fantastické zmiešané bytosti, a nikto netuší, že tieto magické bytosti sú v skutočnosti jej rodina. Hovorí mnohými jazykmi, ovláda však aj také, ktorými bežní smrteľníci nehovoria. Na oboch dlaniach má záhadné hamsa, z ktorého občas vychádza nadprirodzená energia.

Do Prahy prichádza a odchádza cez tajomný portál za svojím zvláštnym poslaním. Otvára ho žena s telom hada a vedie rovno do ponurej miestnosti, kde čaruje s ľudskými zubmi desivá rohatá bytosť s očami plaza, ktorá Karou vychovala. Na cestách po celom svete, kam ju posiela čarodejník zháňať zuby, si všimne, že na portáloch pribúdajú vypálené odtlačky rúk, ktoré tam zanechávajú tajomné okrídlené bytosti. Chtiac-nechtiac sa ocitne v krutej vojne medzi mimozemskými ríšami a v Marrákeši sa prvýkrát stretne s jednou z tých bytostí, ktoré stoja na opačnej strane. Vďaka krásnemu anjelovi Akivovi sa dozvedá vytúženú pravdu o sebe a tá pravda je bolestná... Navyše sa do serafa zaľúbi a nik netuší, či ich láska pretrvá začínajúcu sa vojnu medzi svetmi dobra a zla...


Takže ďalší mesiac s peniazmi v ruke v kníhkupectve a neviem neviem, či si budem vôbec vedieť z toľkej ponuky vybrať, ktorú knihu skôr. Som nadšená a myslím, že budete aj vy. Ponuka je pestrá a hlavne dámy a páni, je to tu! Už sa to rozbehlo v plnom prúde a naše obľúbené knihy sú prekladané takým fukotom, že sa ešte len budeme diviť :)..... No čo, ktorá kniha je vášmu srdcu šampión? Ktorá nesmie vo vašej poličke chýbať?

2 komentáre:

  1. U mě na poličce určitě nesmí chybět Ticho od Beccy. Toho už se nemůžu dočkat, 29. je ještě totiž strašně daleko. A pak určitě špatně nevypadají ani Křídla :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja tiež Ticho a keďže sa mi Les kostí veľmi páčil, tak na pokračovanie Pobrežie hrôzy sa strašne teším a hlavne na ten prebal som zvedavá resp. na tie stránky :)

    OdpovedaťOdstrániť