pondelok 18. apríla 2011

RECENZIA : Du oder das ganze Leben Simone Elkeles


  • originálny názov : Perfect Chemistry
  • počet strán : 430

Anotácia : Každý iný by chcel Brittany Elis, kráľovnú krásy a nespornú číslo jedna na škole, za partnerku na chémií, než Alex Feuntes, atraktívny vládca gangu.
Aj Alex vie, že explozívna zmes ako je on a bohatá Miss perfektná, môžu byť len ťažko spolu.
Alex sa staví s priateľmi, že sa mu za 14 dní podarí zviesť krásnu Brittany. Nikto však nepočítal s tým, že sa z nebezpečnej hry stane nebezpečná skutočnosť, keď sa Brittany a Alex do seba bezhlavo zamilujú. To ale gang, ktorému Alex patrí, neumožní.

Dej :

Modrooká, nádherná blondína Brittany má všetko po čom iný túžia. Bohatých rodičov, značkové oblečenie, super auto, krásneho ideálneho partnera a všetci na škole ju zbožňujú.
Alex je doslova opakom Brittany. Mexičan s tmavými očami a ešte tmavšími vlasmi, býva v chudobnej štvrti, vlastní iba jednu ojazdenú motorku a patrí do nebezpečné gangu.
Čo týchto dvoch zdanlivo odlišných ľudí spája? Viac než si všetci myslia. Ale pekne poporiadku.
Jedna hodina chémie im zmení život, keď profesorka prerozdelí študentov a Brittany je nútená spolupracovať na projekte s nespolupracovateľným Alexom. Brittany je otrávená, jej chlapec žiarli a Alex má všetko na háku a myslí si o nej naďalej svoje. Keď príde Alexov kamarát s návrhom na stávku, aby Alex zviedol Brittany, Alex súhlasí. No kto by nesúhlasil. Nehrá sa predsa o fazuľky. Ak vyhrá, dostane auto a ak prehrá, môže odovzdať kľúče od svojej motorky.
Alexa by ale nikdy nenapadlo, že Miss perfektná nie je až tak perfektná a že môže mať úplne iný život, ako si myslel. Preafektovaná matka, ktorá Brittany diktuje ako žiť, ako sa má správať, s kým sa má kamarátiť, ako sa má obliekať, sestra ktorú bohužiaľ zasiahla mozgová obrna a otec, ktorý je buď v práci alebo v pracovni a nezdá sa že by sa o rodinu zaujímal.
Brittany tiež spoznáva Alexa bližšie a stráca voči nemu predsudky. Vôbec nie je taký ako by sa myslelo a do gangu vstúpil len kvôli tomu, aby ochránil svoju rodinu. No nie je to sladké?  Napriek všetkým odlišnostiam obaja zisťujú, že v istých veciach sú až veľmi podobní a ich život sa začína až príliš spájať. Samozrejme čo sa  stať nemalo, obaja sa do seba zamilujú. Je možné aby stratili predsudky voči Alexovi aj Brittaniny rodičia? Je možné, že Brittany kvôli Alexovi obetuje svoju úžasnú časť tváre? A ešte tu je gang, do ktorého Alex patrí a ten mu určite neumožní len tak z neho odísť. Je im teda vôbec súdené byť spolu, aj napriek všetkým odlišnostiam?



Moje pocity :

Kniha je písaná z pohľadu Alexa aj Brittany. Je pekné čítať pocity a myšlienky, situácie z oboch strán.
Príbeh dvoch úplne rozdielnych ľudí, ktorí čistou náhodou spojí chémia a rozdeľuje ich okolie, dopredu čitateľný príbeh - ale aj napriek tomu chytí za srdce.
Tam kde mala byť romantika tam ju očakávate, tam kde má byť humor, akcia či smútok tak presne to na svojom mieste nájdete. Novodobý príbeh Roméa a Júlie je napriek všetkému krásny a pútavý a snažíte sa čo najrýchlešie dosiahnuť cieľ knihy. Odporúčam zobrať knihu do rúk spolu s vreckovkami :). Som nadšená....


Ako ste si už určite všimli nahodila som nové hodnotenie kníh a som veľmi rada, že hneď v premiére hodnotím knihu 5 mesiačikmi.



1 komentár: